Bine ati ReVenit la StacsTV … Episodul 17

Astazi avem un episod special, presarat cu probleme ( DOBRESCULEEEE , tu esti de vina !! ), dar in care stam de vorba cu Booooogdaaaannn Zaaaahaaareeesccuuuu …

Bogdan este pilot si membru fondator al Racing Academy, o echipa de curse moto alcatuita din oameni pasionati ai acestui sport cu 2 roti.

Inca de la inceput Bogdan ne-a marturisit ca el nu mai circula cu motocicleta pe strada, deoarece i-ar afecta mult in mod negativ performantele pe circuit.

AAANNNNDDD NOOOOWWW … LET’S RACEĀ  … Suntem siguri ca ati vazut curse de motociclete, dar acum este momentul sa aflam mai multe despre echipa din care face Bogdan. De la sponsori pana la costume, Bogdan si colegii lui au studiat datele problemei si asa au reusit sa coopteze si parteneri si sponsori astfel incat vizunea lor mai altfel sa aiba succes.

Ca orice pasiune, totul are un inceput… Ei bine, pt Bogdan totul a inceput acum 10 ani, cand se afla in vacanta in Grecia la Serres si a participat la o cursa de capacitate medie, unde a luat locul 1 cu o motocicleta stock. Bine, nu va imaginati ca a castigat ceva bani, doar experienta.

Si uite asa, intors in tara, Bogdan a constat ca la noi nu este un mediu proprice practicarii acestui sport. 10 ani mai tarziu, a fost fondat Racing Academy, tocmai in ideea promovarii si practicarii acestui sport in Romania si in Estul Europei. Si nu in ultimul rand, dezvoltarea unei academii pt copiii talentati in acest sport.

Dar destul despre asta, sa ne intoarcem la curse. Stiati ca sunt 3 campionate de motociclism la noi in tara? Noi habar-nu-aveam ca sunt 2 campionate private si unul organizat de Federatia Romana de Motociclism. Alegerea campionatului la care participa se face in functie de multe aspecte, de la public la expunere, Bogdan alegand sa participe la MotoRC, unul din campionatele private din Romania.

P.S., daca vrei sa vedeti niste imagini foarte tari de pe circuit cu al nostru invitat, v-am pregatit un mash-up de la diferite antrenamente si sesiuni de pe circuitul de la Adancata.

Din experientele personale, Bogdan isi aminteste cum din cauza unei probleme tehnice ( huuuooo electronica ) a cazut pe loc 20, dar dupa ce problema s-a remediat de la sine, a reusit sa recastige 6 locuri, terminand cursa pe locul 14.

Dar ce inseamna o cursa pt un pilot, care este mentalitatea cu care porneste in cursa si ce il face sa-si doreasca sa continue practicarea acestui sport?

Stiati ca strategiile se adapteaza dupa fiecare cursa, piloti, temperatura asfaltului si tipul de cauciuc folosit. Ganditi-va ca pot fi 3 piloti pe aceeasi secunda pe timp de tura, asa ca reglajele motocicletei sunt cam cele mai importante aspecte ce definitiveaza strategia cursei. Astfel, o motocicleta setata corect poate inseamna un timp cu 2-3 secunde mai bun.

Asa ajungem in situatia de cursa, aceea in care il setezi ca target pe cel din fata ta si tot ceea ce trebuie sa faci este sa il depasesti.

Se pare ca sunt atat de multe aspecte care influenteaza timpul si performanta unui pilot incat mai bine il lasam pe Bogdan sa ne explice.

P.S., nu uitati ca in spatele unui pilot de succes este o intreaga echipa care are grija de toate aspectele posibile si imposibile.

SI pentru ca motociclismul pe circuit este mult mai sigur decat mersul pe motociclete pe strada, Bogdan si echipa lui, cat si alte echipe prezente la noi, ofera suport complet persoanelor care-si doresc sa incerce sensatiile tari de pe circuit. Si uite asa aflam ca pentru a merge cu o motocicleta stock pe circuit trebuie doar sa treci de o inspectie tehnica la fat locului, sa acoperi cu powertape suprafetele de sticla si sa dai jos orice ar putea sa fie taios ( scarite si suport de numar ). Doar atat, nimic altceva.

Noi va incurajam sa incercati sa mergeti pe circuit, mai ales ca acum avem unde si ca acum avem posibilitatea sa alergam linistiti in conditii de siguranta, pe circuit.

NU UITATI ca mergem la SaaschenRing la MotoGP alaturi de motul si de castigatorul tragerii la sorti, ocazie cu care vom avea un episod special dedicat aventurii noastre.

Don’t forged to subscribe, comment, share… Numai cu ajutorul vostru putem continua proiectul STACS …