Bine ai venit la Stacs Tv ep 10…

Pentru ca tot a fost un mic iadulet alb, ne-am hotarat ca episodul acesta sa fie despre masinile de offroad.

Si ca sa facem asta, azi mergem in vizita la Dojo Motorsport, un atelier din Bucuresti, unde se construiesc unele din cele mai tari masini de offroad de la noi si stam de vorba cu Costin Fantana, unul dintre proprietarii garajului.

 

 

Si uite asa aflam cum de la o carciuma in Magurele si o pasiune pt VW Beetle, Costin a trecut la domeniu; masinilor din categoria grea, a celor de offroad.

Si pentru ca nu poti sa incepi din prima la categoria grea, Costin ne vorbeste despre prima lui masina de offroad, un Nissan Terrano 1 si cum odata cu trecerea timpului  a ajuns de la se uita  la diferite piese pe site-urile de afara, la a si le confectiona singur in atelier.

Si uite asa aflam cum invitatul nostru este chiar presedintele sectiei de Offroad din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sport ( FRAS ) si ne povesteste cat de ieftin este sa participi la etapele din Campionatul National de Offroad, fiind cea mai ieftina ramura a motorsportului.

Asa ca daca va bate gandul sa va faceti o masina de offroad si sa participati la campionat, macar o etapa, Costin ne lamureste cu absolut tot ce inseamna o astfel de initiativa, si mai mult decat atat, vorbeste despre cat de frumoasa este participarea la asa ceva.

Si daca tot suntem la atelier la ei, trebuie sa vorbim si despre diferenta dintre un Suzuki Jimny stock si un Suzuki Jimny modificat pentru a participa la clasa mare, sau OPEN, a Campionatului National de Offroad.

Asa ca la clasele baietilor mari, respective OPEN si EXTREM, masinile sunt din sasiuri tubulare construite de la 0, fara prea multe restrictii legate de putere si alte detalii tehnice, totul depinzand de bugetul proprietarului.

Si cum acesta este un episod in care Daniel nu vorbeste mult, Costin, invitatul nostru, ne povesteste despre multe lucruri ce tin de domeniul acesta al offroadului si al masinilor dedicate acestui sport .

Asa ca daca v-a placut episoul acesta, nu uitati sa ne dati comenturi in care sa ne spuneti ce ati vrea sa facem pe viitor.